ponedeljek, 11. september 2017

Čas za vloženo papriko

Narava nam čez poletje in še pozno v jesen na svoji velik mizi ponuja zelo veliko .Na nas pa je ali bomo to pojedino sprejeli,shranili ali samo zamahnili z roko in šli dalje.

Sama paprike ne vlagam vsako leto.Nismo tako hudi jedci in tudi vrt nam je ne ponudi vsako leto ravno veliko.

Tole je recept ,prepisan še iz beležk moje none .Ona ponavadi ni tehtala,ampak je vse nekako šlo na pamet,na žličke ;).



Paprike operemo,razrežemo,speremo seme in posušimo.
Do polovice jih naložimo v kozarce in v vsak kozarec dodamo:
~malo žličko sladkorja
~malo žličko soli
~strok česna in polovičko šalotke
~nekaj zrn popra
~nekaj zrn brinjevih jagod
~lovorjev list
Kozarce potem napolnimo z papriko do vrha.
Zalijemo z mešanico vode in kisa.Na 3 litre vode dodamo liter kisa za vlaganje.Zavremo in vroče napolnimo kozarce do vrha.
Kozarce zapremo in jih v pečici pasteriziramo še  40 minut na 80 stopinjah.




Takole pripravljena paprika nas v shrambi lahko počaka tudi še naslednje leto.



2 komentarja:

  1. Krasno zgledajo. Jaz sem jih letos prvič vlagala in sem jih malo pokuhala v kisu (taka so bila navodila v receptu :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Opa,zanimivo se bere.
      Še nikoli nisem pokuhala,mogoče pa kdaj v prihodnjih kuharskih podvigih naredim.

      lp

      Izbriši