ponedeljek, 8. junij 2015

Poletne kuharije

Zunaj je vroče in kurim tudi v kuhinji.Ne gre drugače.
Zdaj  je čas da svojo špajzo založim za zimo.

Češnje smo nabirali v Vipavski dolini.
Letos jih vlagala ne bom,zalog doma od prejšnih sezon je še dovolj.



Kar nekaj jih je že v Rumovem loncu


in nekaj sem jih namočila za češnjev liker


Veliko pa sem jih tudi izkoščičila in pospravila v zamrzovalnik.
Ravno tako je že skoraj poln predal zamrzovalnika gozdnih in vrtnih jagod.





Pridno nabiramo tudi bezeg in režemo meliso.Zacvetela pa je tudi že lipa.
Ne predstavljam si mrzle zime brez toplega domačega čaja in vročega poletja brez bezgovega sirupa.








Precedila pa sem tudi že smrekove vršičke in pa hrenov med.


In danes sem na pošti našla tele pokrovčke :).
Kot nalašč za v mojo špajzo.


In seveda sem jih takoj zjutraj že uporabila

Uživajte !

4 komentarji:

  1. Valentina to pa bo zaloga
    pridna si
    njami
    jagode so me očarale
    lp Tamara

    OdgovoriIzbriši
  2. Uživam v podobnih opravilih. :-) Gozdne jagode pa tudi sušim. Čaj iz gozdnih jagod v mrzli zimi pričara vonj po poletju. :-))

    OdgovoriIzbriši
  3. Si pa res pridna, kakšno lepo zalogo vsega že imaš

    OdgovoriIzbriši